Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/wp-content/plugins/divi-bodycommerce/functions.php on line 3769 Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /www/wp-content/plugins/divi-bodycommerce/functions.php on line 3788 Deprecated: class-phpmailer.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 5049 Deprecated: class-smtp.php is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp-includes/PHPMailer/SMTP.php. The SMTP class has been moved to the wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/wp-includes/functions.php on line 5049 Welkom, laat ons even voorstellen • Het Korte Blog
020-2442562 info@dekorteprins.nl
0 Notice: Undefined index: minicart_remove_option_text in /www/wp-content/plugins/divi-bodycommerce/divi-bodyshop-woocommerce.php on line 1317 Notice: Undefined index: mini_cart_style in /www/wp-content/plugins/divi-bodycommerce/divi-bodyshop-woocommerce.php on line 1318

Subtotaal: 0.00


Geen producten in je winkelmand.

Welkom!

Ik wil me even voorstellen. Mijn naam is Yvo van Rijen en de eigenaar van De Korte Prins. 

Wie en wat zijn we eigenlijk.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik eind 2018 De Korte Prins heb overgenomen van de vorige eigenaar. Met de overname kreeg ik er een aantal trouwe en loyale klanten bij die ons product waarderen en zich als vaste klant kunnen aanmerken. Dat is een goed begin, al zeg ik het zelf.

Deze basis is het fundament waarop ik het bedrijf wil laten groeien omdat ik denk dat er zekr ruimte is voor een zakelijke lunchverzorger die aanvoelt wat de markt wil. In deze fase wil ik me gaan verdiepen. Dat houdt in dat we meer broodjes in ons assortiment gaan voeren. En daarbij een nadruk op de lekkerste vegetarische en plant-based broodjes en lunches. Uit ervaring weet ik dat steeds meer bedrijven en degenen die verantwoordelijk zijn bij die bedrijven voor het bestellen van de lunches, een vegetarische of plant-based lunch willen voorschotelen aan hun collega’s. Vanuit een verantwoordelijkheid voor de medemens en uiteindelijk voor een levensomgeving waar we nog een paar eeuwen mee vooruit kunnen.

Even een klein stukje historie

De Korte Prins is in 2004 begonnen als een kleine lunchroom aan de Haarlemmerdijk, en is inmiddels uitgegroeid tot een professioneel cateringbedrijf voor Amsterdam en omgeving. Wij bezorgen lunches bij diverse bedrijven in Amsterdam e.o.

Wat mijzelf betreft ben ik een food-mens in hart en nieren. De afgelopen jaren ben ik de oprichter geweest van een aantal disruptieve online food concepten. In 2009 heb ik De Krat opgericht. Een groentekratje oude stijl, met verse groentes uit de buurt en uit het seizoen. Inmiddels bestaat De Krat al weer heel lang en zijn nog steeds succesvol. In 2012 ben ik begonnen met koopeenkoe.nl een online platform voor het kopen van een vleespakket door samen een koe te kopen zodat er niets verloren gaat van het vlees. Eigenlijk heel ouderwets; vroeger slachtte de boer ook een koe en verdeelde het vlees over de dorpsbewoners. Alles van de koe wordt gebruikt van kop-tot-staart. Ook dit bedrijf is still strong en verkoopt inmiddels ook het concept in Duitsland en Groot-Brittannië.

Uiteindelijk ben ik uit dit bedrijf gestapt, ondanks dat ik het van de bodem heb opgebouwd, omdat ik me niet meer kon vinden in het slachten en het verhandelen van vlees. Een ethische kwestie die steeds meer aan de oppervlakte kwam doordat ik besefte dat het handelen in vlees niet aan mij besteed was en de tijd vroeg om een andere insteek in het bereiden van voedsel.

De volgende fase

Yvo van Rijen de Korte Prins met een broodje
Yvo van Rijen – De Korte Prins

De volgende fase is deze nieuwe site. Vele uren denk en doe werk zit er in deze site. De basis van De Korte Prins zit er nog helemaal in, maar het was een beetje een wat moeilijke site, met een nogal ingewikkelde bestelmodus erin. De oude site is in 2011 gemaakt en de ontwikkelingen gaan snel. Dus was het nu wel weer tijd om de site en de techniek op te frissen. Toen we toch bezig waren hebben we de look-and-feel ook aangepast en hebben we het logo een opfrisbeurt gegeven.

En niet onbelangrijk. We hebben het assortiment uitgebreid en aangepast aan deze tijd. Een tijd waarin, zoals gezegd, er een kentering komt in het consumeren van eiwitten. Steeds meer mensen willen geen dierlijke eiwitten meer. Gelukkig hebben we groentes en planten die die eiwitten ook bezitten en die op een effectieve en efficiënte manier zo te bewerken zijn dat wij er goede ingrediënten van kunnen maken die als basis dienen voor een goed doordacht en eerlijk gerecht.

En daar staat De Korte Prins voor.

Groetjes,

Yvo