020-2442562 info@dekorteprins.nl
0

Subtotaal: 0.00


Geen producten in je winkelmand.

De Korte Prins staat ervoor om alleen de lekkerste lunches te maken.

Nou snap ik ook heus wel dat iedereen dat zegt. En dat er heel velen zijn die dat ook menen. Maar wij van De Korte Prins doen serieus ons stinkende best om dat ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen.

Waar moet je dan aan denken?

Laat ik eerst eens beginnen met ons uitgangspunt. Vers! Ook hierin zit het risico van afbreuk. Dat is een holle frase, een containerbegrip, maar niet minder gemeend.

Elke dag bakken we de broden vers af en kopen we verse ingrediënten. Onze leverancier staat elke dag om 6 uur voor de deur met verse groentes, vleeswaren en condimenten om de dag goed mee te beginnen. 

Broodjes smeren

Na het bakken is het van het allergrootste belang de broodjes goed te laten afkoelen. Als je te vroeg in te heet brood gaat snijden, snij je het brood kapot en vermink je de broodjes op een dusdanige wijze dat dat de smaak niet ten goede komt.

Nadat de broodjes voldoende zijn afgekoeld worden ze gesmeerd. Op de een of andere manier hebben we een werkmethode ontwikkeld waar eerst de vegetarische en vegan (plant-based) broodjes worden gesmeerd. Op aangeven van de klant verpakken we die meestal ook apart om aanraking van de vegetarische en vegan (plant-based) met vlees en vis zo minimaal mogelijk te laten zijn. 

Rijkelijk belegd broodje met veel variatie
Bietenhumus met gegrilde paprika

Dan smeren we de vlees en vis broodjes en de rest.

Dat klinkt een beetje als een saaie opsomming van de werkzaamheden, maar elke stap in het proces heeft met de kwaliteit te maken. Zelfs de volgorde van smeren.

We gebruiken, zoals gezegd, alleen verse ingrediënten en die maken we elke dag op. Omdat we dagelijks weten hoeveel er gemaakt moet worden hoeven we nooit iets weg te gooien. In een latere blog zal ik uitleggen hoe we zo goed mogelijk met onze voorraad omgaan zodat er geen waste of afval hoeft te zijn. We hoeven dientengevolge ook geen rekening te houden met een eventuele THT (Tenminste Houdbaar Tot).

Smaak

Als heel belangrijk onderdeel van de kwaliteit (want dat is uiteindelijk waar het om draait) is dat we een zo compleet mogelijke smaakbeleving willen creëren. Dat is een kwestie van smaak, daar ben ik me van bewust, maar er zijn wel een aantal combinaties die altijd goed zijn qua smaak. We hebben in ons assortiment heel erg gekeken naar de verschillende smaken en rekening houdend met de diverse insteken als het gaat om smaak.

De Kaart

We hebben een heerlijke verzameling broodjes, al zeg ik het zelf.

Kies maar uit en je zult zien dat er voor jou ook altijd wat te halen valt.

Vegetarisch:

  • Mozzarella, pesto, rucola, tomaat, basilicum
  • Babaganoush, geitenkaas, rucola, geroosterde paprika, gegrilde wortel
  • Geitenkaas met honing en walnoot, rucola
  • Eiersalade, avocado, sla , tomaat
  • Brie, uienchutney, appelstroop, walnoot, rucola
  • Oude kaas, mosterdmayonaise, augurkjes en komkommer

Vegan:

  • Bietenhumus, gegrilde paprika, wortel (zoet/zuur), rucola
  • Avocadomousse, artiskok, gepofte tomaat, rucola, geroosterde tuinboontjes
  • Vegan pepperslices, mierikswortel crème, komkommer, kappertes, sla
  • Tahinidip, avocado, tomaat, sla, vegan spekjes, sla
  • Pulled tofu BBQ, biet en wortel zoet/zuur en sla
  • Babaganoush, grillde paprika, gepofte tomaat, gegrilde wortel, rucola

Vlees:

  • Rosbief, tonijnmayonaise, kappertjes, parmezaansekaas, rucola
  • Parmaham, mozzarella, tomaat, petso, rucola, basilicum
  • Gekookte ham, kaas, ei, tomaat, mayonaise, komkommer, sla
  • Kiprollade met cranberrycompte, biet, rucola
  • Filet americain, ui, ei en kappertjes, sla
  • Mortadella, tartaarsaus, komkommer, feta, sla

Vis:

  • Gerookte zalm, roomkaas, kappertjes, gegrilde courgette, dille, ijsbergsla
  • Home made tonijnsalde met kappertjes en appel, rucola
  • Makreel salade met biet, dille en appel

Als je hebt gekozen en hebt nog niet genoeg variatie, hebben we ook nog salades, soepen en ander heerlijks. Daarover later meer.

De broodjes en lunches van De Korte Prins zijn echt de allerlekkerste. Daar sta ik voor.

Groetjes,

Yvo